FAQs

Wat zijn de voorwaarden voor de oprichting van een NV ?

BVBA is een vorm van samenleving waarin de samenwerking tussen mensen vaak doorslaggevend. In tegenstelling tot een naamloze vennootschap, waar de focus ligt meer op de bijeenkomst van een kapitaal voor de toediening van grote ondernemingen, die ook tot uiting in de structuur van de samenleving.
Wat geldt voor de BVBA in het financieel plan van de bank afgegeven met betrekking tot de inbreng in geld, het verslag van de commissaris in geval van inbreng in natura, geldt ook voor de SA in enkele uitzonderingen.

In tegenstelling tot SPRL, zal de SA worden opgericht door ten minste twee personen. Zo kunnen beide echtgenoten ook zorgen voor een SA, op voorwaarde dat alle aandelen zijn ingeschreven.

Het kapitaal van een vennootschap (die volledig moet worden ingeschreven) moet minimaal € 61,500.00 tijdens de oprichting ervan. Dit kapitaal wordt vertegenwoordigd door aandelen die, sinds 1 januari 2008 niet kan worden in de vorm van gedematerialiseerde effecten zijn uitgegeven. Indien de aandelen zijn geregistreerd, worden ze vervolgens opgenomen in het aandelenregister (zoals in het geval van een LLC). Naast de hoofdstad Aandelen die recht hebben op een deel van de winst, kunt u natuurlijk ook winstdeelnames Deze geven slechts recht op dividend en / of een deel van de liquidatie bonus. De artikels zijn vrij om te bepalen of er een stemming ook is gekoppeld aan de winstbewijzen. 25% moet worden betaald op ieder aandeel in het maatschappelijk kapitaal (20% voor de BVBA), in gedachten houden dat in elk geval een minimum van € 61.500 moet worden betaald bij de oprichting.

De oprichters moeten een financieel plan dat de inputs en de besteding van de eerste twee jaren van het bedrijf beschouwt indienen. Als het bedrijf failliet binnen drie jaar na de oprichting, gebrek aan kapitaal wordt verklaard, kunnen de oprichters persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap worden gehouden.

  • Hits: 2285
Ga met ons mee op onze sociale netwerken
Abonneren op onze nieuwsbrief    Inschrijven

Contacteer ons

Wallonie : +32 (0)86 321 400
Brussel : +32 (0)2 895 32 97
Vlaanderen : +32 (0)2 895 32 97
Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

30 jaar ervaring

30 jaar bestaan, 30 jaar ervaring, 30 jaar vooruitgang,...

Meer informatie