FAQs

Wat is de verklaring van de belangrijkste inbeslagname van een zelfstandige woning ?

Een van de nadelen is de onafhankelijke aansprakelijkheid in verband met hun zelfstandige activiteit. Is er een manier om zichzelf te beschermen?
Er is een specifieke regeling die het mogelijk maakt onafhankelijke beschermen hun hoofdverblijfplaats tegen beslaglegging die kunnen worden beoefend door schuldeisers. Concreet betekent dit dat er geen ingang kunnen worden uitgevoerd op het terrein waar de zelfstandige heeft zijn hoofdverblijf. Door verblijfplaats verstaan ​​de plaats waar onafhankelijke alleen of met zijn gezin woont. Dit is de feitelijke situatie bepaalt.

Die kunnen profiteren van deze regeling?
Deze bescherming is beschikbaar voor elke onafhankelijke persoon natuurlijk. Dus voor iedereen die een beroepswerkzaamheid in België, zonder door een arbeidsovereenkomst of een bepaalde status gebonden. Concreet zijn: handelaren, ambachtslieden en leden van het vrij beroep. Beheerders en managers kunnen ook profiteren van deze bescherming voor zakelijke schulden in de uitoefening van hun zelfstandige activiteit bestuurders of managers.

Zodra het in aanmerking komt, wat moet eigenlijk onafhankelijk voor elke ingang kan worden uitgevoerd op zijn huis?
Hij moet een akte waarin hij een dergelijke verklaring van beslaglegging vestigen. In deze wet, zal de notaris een gedetailleerde beschrijving van de woning (huis) te nemen. Als zelfstandige is getrouwd, is de man of vrouw die betrokken zijn bij deze wet.

Wat gebeurt er als de zelfstandige gebruik maakt van zijn huis naar zijn werk? In dit geval, kan het nog steeds van deze bescherming?
In het geval van gemengd gebruik accommodatie - een private partij en een professioneel gedeelte - moet duidelijk in de wet de private partij en het professionele gedeelte gemaakt worden. Er moet een onderscheid worden gemaakt:

als de professionele gebied beslaat minder dan 30%: alle eigendom is ongrijpbaar;
als de professionele gebied beslaat 30% of meer, kan alleen de private partij ongrijpbaar, en niet het deel dat gewijd is aan het werk worden verklaard. In dit geval moet de notaris eerst vaststellen statuten condominium waarin deze scheiding is wettelijk vastgesteld. Indien de desbetreffende gebieden zijn niet duidelijk, kan het beroep worden aangetekend bij een landmeter.
Zodra de onafhankelijke maakte deze uitspraak, waartegen kan worden gesteld dat de bescherming?
Dit geldt alleen voor de vorderingen van de schuld als gevolg van de bezetting van de onafhankelijke (dus niet voor private schulden), die na deze verklaring werden verworven. In ieder geval kan het nooit worden gebruikt deze bescherming om schulden als gevolg van een strafbaar feit, zelfs als het wordt gerelateerd aan het werk en niet voor de schuld (particulier en professioneel) gemengde karakter .

  • Hits: 2287
Ga met ons mee op onze sociale netwerken
Abonneren op onze nieuwsbrief    Inschrijven

Contacteer ons

Wallonie : +32 (0)86 321 400
Brussel : +32 (0)2 895 32 97
Vlaanderen : +32 (0)2 895 32 97
Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

30 jaar ervaring

30 jaar bestaan, 30 jaar ervaring, 30 jaar vooruitgang,...

Meer informatie