FAQs

Wat zijn de voorwaarden voor het creëren van een SPRL ?

De naamloze vennootschap is nog steeds, ondanks het feit dat rechtspersonen deel van de uiteindelijke vorm van de maatschappij waarin we een klein bedrijf of een familie bedrijf te maken kan worden, en waarbij tegelijkertijd haar aansprakelijkheid kan worden beperkt de bijdrage van het kapitaal.
Een BVBA kan worden gecreëerd door een of meer personen, een echtgenoot of beide echtgenoten samen, ongeacht hun huwelijkscontract. De rechten verbonden aan de betrokken aandelen zijn uniek voor elke echtgenoot op wiens naam het aandeel is gesteld. De erfgoedwaarde van het aandeel is haar stad.
Als een persoon is de enige aandeelhouder van een bestaande BVBA, dan verliest hij het voordeel van de beperkte aansprakelijkheid en wordt mede-verantwoordelijk voor de schulden van toekomstige SPRL waarin het is de enige aandeelhouder.
Het kapitaal van een BVBA, die volledig moet worden ingeschreven, moeten stijgen bij het maken van een minimum van € 18.550 en wordt vertegenwoordigd door aandelen op naam, met of zonder vermelding van nominale waarde, die zijn opgenomen in het register aandeel. Registratie voor dit register is het bewijs van de bijbehorende status en eigendom. Het kapitaal wordt gevormd, hetzij door het verstrekken van contant geld, door inbreng in natura. In het laatste geval moet een accountant worden aangesteld om de juistheid van dit controleren. Het volledige kapitaal mag niet worden onderschreven. Het is voldoende als, aan elke hand, wordt 20% betaald, met een totaal minimum van 6.200 €. Als het bedrijf wordt gemaakt door een persoon, de minimum te betalen in de creatie van 12.400 €. In geval van inname van geld, dient betaling worden bewezen door een bankafschrift waaruit blijkt dat dit geld beschikbaar is voor het starten van bedrijven. In geval van een inbreng in natura, moet deze volledig worden onderschreven en moet worden bevestigd door een rapport van de accountant.
De oprichters moeten een financieel plan dat in-en uitgaven evalueert voor de eerste twee jaar van het bedrijf te dienen. Als het bedrijf failliet binnen drie jaar na haar oprichting, door gebrek aan voldoende kapitaal wordt verklaard, kunnen de oprichters persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap worden gehouden. Het wordt daarom aanbevolen om te overwegen alvorens. In sommige gevallen kan het nodig een zeer hoge initiële vermogen dan de minimum vereiste recht.

  • Hits: 1033
Ga met ons mee op onze sociale netwerken
Abonneren op onze nieuwsbrief    Inschrijven

Contacteer ons

Wallonie : +32 (0)86 321 400
Brussel : +32 (0)2 895 32 97
Vlaanderen : +32 (0)2 895 32 97
Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

30 jaar ervaring

30 jaar bestaan, 30 jaar ervaring, 30 jaar vooruitgang,...

Meer informatie