FAQs

Hoe werkt een SPRL ?

A SPRL is geregisseerd door een of meer manager (s), natuurlijke of rechtspersonen die - afzonderlijk of als college - de corporatie kan binden. De beheerder kan worden aangesteld voor een bepaalde of onbepaalde tijd door de Vergadering (AV) periode Algemeen. Het kan ook door de statuten worden benoemd en vervolgens enige bescherming genieten. Zijn mandaat is onherroepelijk principe, die het mogelijk maakt voor het uitvoeren van de continuïteit van de onderneming (familie).
De manager loopt het bedrijf en betrokkenheid, met uitzondering van erkende derde speciale krachten. Het is mogelijk om beperkingen te geven over zijn bevoegdheid, maar ze zijn niet tegenstelbaar aan derden, zelfs als ze worden gepubliceerd op hetzelfde moment als de beslissing van zijn benoeming in de bijlage tot het Belgisch. De manager hoeft niet te worden betrokken.
De Algemene Vergadering (AV) aan alle partners jaarlijks en in beginsel besluit een eenvoudige meerderheid over de benoeming, ontslag, beloning en ontslag van de manager. Het keurt de jaarrekening en de winstverdeling. Het kan de gewijzigde status, maar in dit geval een bijzondere meerderheid nog steeds nodig. Elk aandeel geeft recht op een stem in de A. G.
Een proces-verbaal wordt opgemaakt eventuele algemene monteren, zelfs als slechts een persoon SPRL.
In principe, elk lid heeft toegang tot de boeken van de Vennootschap en kunnen controle uitoefenen. Indien een commissaris wordt aangesteld, die verplicht is in grote bedrijven, het moet een accountant te zijn.

  • Hits: 2228
Ga met ons mee op onze sociale netwerken
Abonneren op onze nieuwsbrief    Inschrijven

Contacteer ons

Wallonie : +32 (0)86 321 400
Brussel : +32 (0)2 895 32 97
Vlaanderen : +32 (0)2 895 32 97
Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

30 jaar ervaring

30 jaar bestaan, 30 jaar ervaring, 30 jaar vooruitgang,...

Meer informatie